Pentru un mic dejun de weekend aceste minisufleuri ne oferă o alternativă la ouăle ochiuri, papară sau fierte. Sunt cu atât mai bune cu cât sunt acompaniate de verdeţuri.
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 4 ouă
- 2 cepe verzi
- 10 felii şuncă
- 150 ml smântână
- 4 linguri caşcaval ras
- 2 linguri parmezan
- unt
- pesmet
- sare
- piper
Se toacă ceapa verde. Într-o tigaie se topeşte untul şi se căleşte ceapa. Se taie cubuleţe 2 felii de şuncă şi se adaugă în tigaie. Se prăjesc 1 - 2 minute. Se pune sare şi piper apoi se lasă să se răcească. Ouăle se bat cu smântână; se adaugă caşcavalul ras.
Intre timp se ung formele pentru sufleuri cu unt şi se pudrează cu pesmet. În fiecare formă se pun câte 2 felii de şuncă, astfel încât să formeze un coşuleţ.
Se încinge cuptorul la 180 de grade C.
Se adaugă amestecul rece de ceapă în compoziţia de ouă şi se repartizează totul în bolurile cu şuncă. Deasupra se presară parmezan şi cozi de ceapă verde proaspăt tocate.
Bolurile se pun într-o tavă apoi se dau la cuptor şi se coc 20 - 25 de minute. Eventual, cu o scobitoare, se verifică dacă compoziţia de ouă este bine închegată.
Dacă există pericolul de a se arde şunca, se acoperă bolurile cu folie de aluminiu.
Poftă bună!
Un comentariu:
arata superb!
Trimiteți un comentariu