Nu reţin exact unde am văzut această reţetă, dar ştiu că mi - a atras atenţia. Ardeii copţi pregătiţi în acest mod sunt delicioşi. Cred că o contribuţie substanţială pentru ceea ce mi-a ieşit au fost ardeii kapia folosiţi. Se pot folosi şi ardei gras, dar cred că "dulceaţa" ardeilor kapia aduc un plus de gust preparatului.
Ingrediente:
- 4 ardei kapia
- 4 felii caşcaval Gouda feliat de aproximativ 8 - 10 cm
- 1 ou
- 1 lingură făină
- 3 - 4 linguri pesmet
- sare, piper
Ardeii se spală, se şterg cu o cârpă uscată apoi se coc pe plită. Se pun într-un vas, se presară sare şi se acoperă vasul cu un capac. Se lasă aproximativ 15 minute. Se decojesc, se scot cotorii şi seminţele, având grijă ca ardeii să rămână întregi. In fiecare ardei se pune câte o felie de caşcaval.
Oul se bate spumă cu sare şi piper. Într-o farfurie se pune făina şi în altă farfurie pesmetul. Fiecare ardei umplut se trece prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc, pe ambele părţi, în ulei încins până se rumenesc.
Ardeii copţi, umpluţi cu brânză se pot servi fără nici o garnitură, ca o gustare, la masa de cină sau între mese ori alături de cartofi prăjiţi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu