Cu ceva timp în urmă v-am arătat cum se prepară chifteluţele de dovlecei cu brânză. Acum am "îmbunătăţit", să zic aşa, preparatul şi la reţeta de bază am adăugat piept de pui tocat.
Ingrediente:
- 500 g dovlecei (fără coajă şi mijlocul cu sâmburi)
- 180 g piept de pui
- 150 g brânză de burduf
- 2 ouă
- 2 linguri arpagic tocat
- 1 lingură mărar verde tocat
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură parmezan
- 2 căţei de usturoi
- 1/4 linguriţă piper măcinat
- sare
- pesmet
- ulei pentru prăjit
Dovlecelul se rade apoi se stoarce de sucul pe care-l lasă de obicei. Se pune într-un castron încăpător alături de pieptul de pui tocat, brânză, ouă, parmezan, usturoiul presat, arpagic, mărar, sare şi piper. Se omogenizează apoi, cu mâinile puţin umede, se formează chifteluţe care se dau prin pesmet.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se prăjesc chifteluţele, la foc mijlociu, câte 3-4 minute, pe fiecare parte. Se scot cu o spatulă cu găuri şi se pun pe hârtie/şerveţele absorbante.
Chifteluţele astfel preparate se pot servi alături de un sos de iaurt, preparat din 200 ml iaurt şi un 1 căţel de usturoi frecat cu o lingură de ulei de măsline şi sare.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu