Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 piept de pui (cca.300 g)
- 10 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri capere
- 1 lingură brandy
- 1 lingură zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- sare, piper
- 1 legătură mică pătrunjel verde
Pieptul de pui se spală, se tamponează cu șervețele din hârtie apoi se condimentează și se porționează
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie antiaderentă. Se adaugă carnea de pui și se gătește câte 6 - 8 minute pe fiecare parte sau până când aceasta este rumenită frumos.
Pieptul de pui astfel preparat se scoate din tigaie și se pune într-un vas acoperit, la cald.
În tigaia în care s-a prăjit puiul se adaugă untul, brandy, caperele și zeama de lămâie. Se dă focul la minim și se fierbe sosul cca. 2 minute. Se potrivește de sare și piper, se adaugă pieptul de pui și se mai lasă pe foc încă 1 minut.
Se ia tigaia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Pieptul de pui astfel pregătit se poate servi cu legume sau paste. Noi l-am servit cu spaghete.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu