Ce părere aveţi de un grătar vegetarian? La noi grătarul din legume este pe primul loc în preferinţe, după care urmează cel din carne. Vinete, dovlecei, ardei, ceapă sau alte legume care se pretează a fi preparate la grătar sunt printre preferatele noastre.Pe lângă că sunt mâncăruri gustoase, sunt şi sănătoase. Şi de multe ori, cum este cazul vinetelor, nu trebuie nici o garnitură lângă ele. Un sos cu ulei de măsline şi usturoi sau cu iaurt este suficient.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 vânătă mare
- 100 g brânză feta cremoasă
- 1 legătură pătrunjel verde
Ingrediente sos:
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 lingură cimbru uscat (sau verde dacă aveţi)
Se prepară sosul amestecând toate ingredientele pentru sos în blender.
Vânata spălată şi ştearsă cu un prosop se taie felii rotunde, de cca 3-5 mm. Se prăjesc pe grătar întorcându-le pe fiecare parte. Feliile prăjite se pun într-un vas sub capac, pentru a le ţine la cald până sunt gata toate.
Feliile de vinete se aranjează pe o farfurie sau un platou având grijă să nu fie una peste alta, se presară brânza feta şi se stropesc cu sos.
Deasupra se presară pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
Un comentariu:
si la mine este tot pe primul loc!
Trimiteți un comentariu