vineri, 15 aprilie 2016

CHEC CU NESS SI CIOCOLATA


Ştiu, la prima vedere prăjitura pare necoaptă. Dar vă asigur că nu este aşa. Este uşor umedă, aromată şi delicioasă.  Pentru prepararea acestui chec am folosit în mare parte zahăr brun pudră, din melasă şi unt gras, de 82% grăsime. De aici şi aspectul umed şi parcă necopt al prăjiturii. Pentru iubitorii de cafea  o recomand cu încredere. Ingrediente:
- 250 g unt 82% grăsime
- 100 g zahăr fin
- 250 g zahăr brun pudră, din melasă (găsiţi la Auchan)
- 4 ouă
- 200 ml lapte bătut
- 200 g făină
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 2 linguriţă cafea instant, ness, dizolvată în 30 ml apă caldă
- 10 g praf de copt
- un praf de sare

Pentru topping şi decor:
- 200 g ciocolată cu lapte Milka, topită pe bain-marie 
- zahăr multicolor

Se încălzeşte cuptorul la 190 de grade C. 
Untul, zahărul alb şi cel brun se pun în vasul mixerului şi se mixează la viteză mare până obţinem o cremă pufoasă. Adaugăm câte un ou, mixând după fiecare până la încorporare şi la sfârşit punem vanilia. Reducem viteza mixerului la minim şi adăugăm, alternând, făina amestecată cu praful de copt, cafeaua dizolvată şi laptele bătut.  
Se toarnă aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor cca 50 - 60 de minute sau până trece proba scobitorii.Prăjitura scoasă din cuptor se lasă să se răcească cca 20 de minute în tavă,  apoi se scoate pe un platou şi se "îmbracă" în ciocolată topită şi se ornează cu zahăr multicolor sau steluţe din zahăr.


Prăjitura am preparat-o după o reţetă  preluată de pe www.AllRecipes.com 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Checul a fost fantastic, asa ca o sa mai fac!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...