marți, 16 iunie 2009

SUFLEU CU BROCCOLI

Ingrediente:
- 400 g broccoli
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 150 g cascaval ras
- 2 linguri de smanatana
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 2 linguri pesmet
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
Se spala broccoli, se desparte in buchetele mici. Se procedeaza ca si la conopida; se taie partea cotorului si se curata de frunze. Se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 7 minute.
(scuze ca nu am imortalizat aceasta operatie, pur si simplu mi-a scapat).
In timpul in care fierbe broccoli am inceput prepararea sosului: am pus intr-o tigaie mai mare 40 g unt si uleiul, am adaugat faina, care se lasa putin sa se rumeneasca, apoi, imediat, se stinge cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase;
se adauga jumatate din cascavalul ras, sare si piper, dupa gust.
Am luat tigaia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Separat am amestecat cele doua galbenusuri de la oua cu smantana si le-am adaugat sosului din tigaie. La sfarsit am pus broccoli fiert si scurs bine de apa. Se amesteca putin si se lasa deoparte.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia din tigaie.
Totul se pune intr-o forma sau tava jena unsa cu untul ramas si tapetata cu pesmet.
Deasupra se pune restul de cascaval ras si fulgi de unt.
Tava se da la cuptor intre 25 si 35 minute sau pana se rumeneste cascavalul.

6 comentarii:

Agenda di Nico spunea...

Rapid de facut si delicios...super!
o zi buna!

Miha spunea...

Tre sa fi fost delicios!

adriana gherman spunea...

La fel si tie Nicoleta! Ai dreptate, foarte delicios sufleul si rapid de facut.

adriana gherman spunea...

Incearca-l si tu Miha, nu vei regreta!

diana spunea...

Mm, ce bun e! La fel am facut si eu , aceeasi reteta, de mai multe ori, dar cu conopida.

adriana gherman spunea...

Inca nu am incercat cu conopida, dar sunt tentata!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...