joi, 22 octombrie 2009

PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"

O prajitura deosebit de simpla, luata din caietul de retete al mamei.
Nu am mai preparat-o de cel putin 10 - 15 ani. Gandul la aceasta prajitura m-a urmarit cateva zile pana m-am hotarat sa o fac, iar simplitatea prepararii acesteia m-a convins intr-o dupa amiaza mai friguroasa din saptamana aceasta.
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 g unt
- 200 g zahar + 150
- 30 g cacao
- 200 ml lapte
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- 2 linguri dulceata de prune
Se freaca untul cu 200 g zahar pana devin spuma.
Se adauga pe rand celelalte ingrediente: mai intai galbenusurile ( cate unul ), laptele, faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se desarta compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina; se da la cuptor pentru 30 - 40 minute ( stiti proba cu scobitoarea).
In aceest timp se bat spuma albusurile ramase cu 150 g zahar. Pentru a reusi bezeaua, albusurile se bat aproximativ 15 - 20 minute pe bain-marie.
Cand prajitura s-a copt o scoatem din cuptor si o ungem cu 2 linguri de dulceata de prune;
peste prajitura unsa cu dulceata punem bezeaua si o mai dam la cuptor pentru 5 - 10 minute , la foc mic. Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o taiem calda, in tava, cu un cutit umed. Din pacate pozele nu sunt foarte reusite.

4 comentarii:

Miha spunea...

hi hi...ce denumire haioasa! :))

adriana gherman spunea...

in prima mea tinerete erau multe prajituri cu denumiri de acest gen: negresa, alb si negru, dinte de negru, negrii in camasi albe.

Lissa spunea...

..vai ce amintiri frumoase imi trezeste prajitura asta,era un deliciu,parca-i simt si acum gustul si vad bobitele de sirop stranse pe albusul prajiturii cand o scotea mama de la rece..de mult nu am mai facut-o.Multumesc Nana ca ai amintit de ea.
O zi placuta!

mihaela spunea...

Buna!sa stii ca am incercat prajitura aseara, si este delliciiooosssaaa!Multumesc mult pentru reteta.Urmaresc cu interes blog-ul tau.O zi buna,Mihaela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...