Chiar dacă afară nu prea se arată primăvara, în piaţă parcă adie un aer primăvăratic datorită verdeţurilor care şi-au făcut apariţia pe mesele vânzătorilor. Predomină ceapa verde, ridichile dar şi leurda sau usturoiul sălbatic, cum i se mai spune. Având în congelator un pachet de foitaj, m-am gîndit ce bine ar merge umplut cu aceste verdeţuri. Până am ajuns acasă cu ele deja ştiam cum o să le folosesc. Am făcut melcişori din:
- 1 legătură leurdă
- 1 legătură ceapă verde
- 800 g foitaj
- 500 g brînză de burduf
- 3 linguri iaurt
- sare, piper
- 1 ou
Ceapa se spală bine, se taie rădăcinile apoi se taie rondele, la fel şi cozile acestora. Leurda se spală şi se taie şi aceasta . Intr-un castron se pune brânza, se mărunţeşte cu o furculiţă, se adaugă iaurtul, sare, piper şi la urmă verdeţurile. Se omogenizează.
Compoziţia de brânză se împarte în mod egal pe foitaj şi cu ajutorul unui cuţit se întinde pe toată suprafaţa .
Se rulează strâns fiecare rulou,
apoi, cu ajutorul unui cuţit, se taie felii de câte 1,5 - 2 cm care se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Melcişorii se ung cu ou bătut, apoi se dau la cuptorul încălzit pentru 40-45 minute. Până capătă o culoare frumoasă.
3 comentarii:
tare frumosi!
vai, ce minunati am gasit aici!
yamy ...bunatati ai pe aici
Trimiteți un comentariu