marți, 3 aprilie 2012

MELCIŞORI CU VERDEŢURI


Chiar dacă afară nu  prea se arată primăvara, în piaţă parcă adie un aer primăvăratic datorită verdeţurilor care şi-au făcut apariţia pe mesele vânzătorilor. Predomină ceapa verde, ridichile dar şi leurda sau usturoiul sălbatic, cum i se mai spune. Având în congelator un pachet de foitaj, m-am gîndit ce bine ar merge umplut cu aceste verdeţuri. Până am ajuns acasă cu ele deja ştiam cum o să le folosesc. Am făcut melcişori din:
- 1 legătură leurdă
- 1 legătură ceapă verde
- 800 g foitaj
- 500 g brînză de burduf
- 3 linguri iaurt
- sare, piper
- 1 ou 

Ceapa se spală bine, se taie rădăcinile apoi se taie rondele, la fel şi cozile acestora. Leurda se spală şi se taie şi aceasta . Intr-un castron se pune brânza, se mărunţeşte  cu o furculiţă, se adaugă iaurtul, sare, piper şi la urmă verdeţurile. Se omogenizează.



Compoziţia de brânză se împarte în mod egal pe foitaj şi cu ajutorul unui cuţit se întinde pe toată suprafaţa .


Se rulează  strâns fiecare rulou,  


apoi, cu ajutorul unui cuţit,  se taie felii de câte 1,5 - 2 cm care se aşează  într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 


Melcişorii se ung cu ou bătut, apoi se dau la cuptorul încălzit pentru 40-45 minute. Până capătă o culoare frumoasă.



3 comentarii:

Ioana V. spunea...

tare frumosi!

Adnia spunea...

vai, ce minunati am gasit aici!

Luminitanaty spunea...

yamy ...bunatati ai pe aici

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...