Pentru iubitorii de paste revin cu un prânz sau o cină simplă dar delicioasă.
Ingrediente:
- 500 g gnocchi proaspeţi
- 1 dovlecel spălat şi feliat subţire ( cca 500 g )
- 1 ceapă curăţată şi tocată
- 2 căţei de usturoi curăţaţi şi tocaţi
- o cutie roşii Cirio (400 g )
- ulei de măsline
- 150 g mozzarella
- sare, piper
- 1 linguriţă busuioc uscat
- 1 linguriţă oregano
- 2 linguri pesmet
Într-o tigaie mare se încinge uleiul de măsline; se adaugă ceapa şi usturoiul . Se călesc la foc mic aproximativ 4 minute. Se adaugă dovlecelul felii, amestecând la foc mic până când acesta se înmoaie.
Între timp se fierb gnocchi în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se strecoară de apă şi se pun deoparte până la folosire. Puteţi să preparaţi gnocchi conform instrucţiunilor de aici. Eu de data aceasta i-am cumpărat..
Revenind la sos, adăugăm roşiile peste dovlecei, condimentăm cu sare şi piper şi punem ierburile aromatice. Lăsăm la fiert 3-5 minute, punem gnocchi şi mai lăsăm pe foc 2 - 3 minute pentru a fierbe împreună.
Punem jumătate din gnocchi într-un vas termorezistent tapetat cu ulei şi pesmet, jumătate din cantitatea de mozzarella, restul de gnocchi şi deasupra mozzarella rămasă.
Dăm vasul la cuptor pentru a se rumeni frumos ( aproximativ 35 - 45 de minute) la 200 de grade C.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu