În Grecia este foarte populară un fel de prăjitură cu foi de plăcintă zdrobite și mult, mult sirop cu lămâie. Plăcinta preparată de mine se vrea a fi varianta sărată a acelei prăjituri, cu brânză sărată dar și cu vinete coapte, tocate.
Ingrediente:
- 5 foi de plăcintă zdrobite (zdrențuite)
- 1 - 2 vinete ( cca 400 g ) coapte, tocate
- 100 g smântână
- 150 ml lapte
- 2 ouă
- 150 ml ulei de măsline
- 140 g brânză Cheddar, rasă
- 40 g parmezan, răzuit fin
- 100 g branză feta, rasă
- sare, piper
- 1 lăgătură de pătrunjel verde
Vinetele tocate, se pun într-un vas alături de smântână, lapte, ulei de măsline și ouăle ușor bătute. Se amestecă. Se adaugă brânza Cheddar și feta, sare, piper, după gust și pătrunjelul verde tocat. La sfârșit se încorporează, amestecând ușor, foile de plăcintă zdrențuite. Amestecul obținut se toarnă într-un vas pentru cuptor uns cu unt și tapetat cu pesmet.
Deasupra se presară parmezanul răzuit. Tava se pune în cuptorul preâncălzit la 200 grade C.
Când preparatul devine rumen / auriu se scoate din cuptor și, cu ajutorul unei furculițe, se verifică dacă este copt. Dacă interiorul este moale se mai pune în cuptor pentru câteva minute.
Sursa inspirației mele este aici. Un blog plin de bunătăți.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu