Deși este cam târziu pentru cafeaua de dimineață, această prăjitură puteți să o preparați pentru ceaiul de la ora 5 sau pentru când veți servi o a doua cafea.
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 180 g zahăr
- 200 g făină
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei de măsline
- 35 g mac ( 3-4 linguri)
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 linguriță curcuma (turmenic)
- 8 g praf de copt
Topping:
- șerbet de lămâie
- înghețată din fructe de pădure
Ouăle se separă; gălbenușurile se freacă în vasul mixerului, la viteză mare, cu zahărul până se albesc; separat, albușurile se bat cu un praf de sare. În gălbenușuri se adaugă laptele, uleiul, zeama și coaja de lămâie. Separat se amestecă ingredientele uscate: făina, curcuma, praful de copt și macul. Jumătate se adaugă în compoziția de ouă, se omogenizează încet, se pun albușurile, amestecând ușor prin răsturnare apoi se pune restul de făină. Aluatul se toarnă în tava ( 26/25 cm) tapetată cu hârtie de copt, se pune în cuptorul preâncălzit la 180 de grade, unde se coace 30 - 40 de minute.
După răcire, blatul se unge cu șerbet de lămâie.
Prăjitura se poate servi dimineața la cafea, după masa lângă un ceai sau ori de câte ori aveți poftă. Dar recomandarea mea este de a nu vă lipsi și un glob de înghețată.
Preferata mea este fructe de pădure!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu