sâmbătă, 28 martie 2009

Ingrediente pentru foi:
- 5 oua
- 125 gr. zahar
- 100 gr. faina
Ingrediente pentru crema:
- 4 oua
- 50 gr. zahar
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de lapte
- 200 gr. unt
Mod de preparare:
Pentru foi se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina,  rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.
Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.
Se coc patru foi.
Pentru crema se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie, unde se amestecă pana ce compozitia se îngroaşă ca o smantana.
In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .
Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.
Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.
Cu aceasta crema se umple foile.
Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reuseste.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...