sâmbătă, 28 martie 2009

Ingrediente pentru foi:
- 4 linguri smantana
- 150 gr. margarina
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa si zeama de la o lamaie
- 150 gr. zahar pudra
- 400 gr. faina
Ingrediente pentru crema:
- 400 gr. zahar
- 100 ml. cafea preparata
- 1 pahar de lapte
- 1/2 pahar de lapte
- 3 linguri faina
- 200 gr. unt
- 2 linguri zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.
Din aceasta compozitie va rezulta un aluat care se imparte in partu parti.
Din fiecare parte se intinde cite o foaie care se coace pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina.
Crema se prepara astfel:
Intr-o cratita cu fundul dublu se arde caramel cele 400 gr. de zahar, se stinge cu cafeaua preparata si paharul de lapte.
Separat, din trei linguri de faina si 1/2 pahar lapte se prepara o maia care se adauga la caramel. Se mai fierbe putin pana ce compozitia se ingroasa ca o smantana. Se raceste.
Dupa racire, la crema caramel se adauga 200 gr unt frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra.
Se mixeaza bine crema sa nu ramana cocoloase si sa devina fina.
Cu aceasta crema se umplu foile.
Deasupra prajiturii se pune glazura Dr.Otker caramel sau se poate prepara o glazura din 100 gr. ciocolata topita, putin racita si amestecata cu 50 gr. unt topit.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...