luni, 30 martie 2009

PRAJITURA CU CREMA CARAMEL

Ingrediente pentru foi:
- 200 g margarina
- 200 g smantana
- faina cat cuprinde compozitia
Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat elastic care se imparte in 8 parti egale.
Din fiecare parte se va realiza cate o foaie care se intinde pe dosul unei tavi
unse cu ulei si tapetata cu faina si se va coace.
Crema:
Intr - un vas se va carameliza 150 g zahar. Se stinge caramelul cu 300 ml lapte
in care s - a dizolvat in prealabil 400 g zahar tos.
Se lasa compozitia pe soba pana ajunge la punctul de fierbere, cand se va adauga
250 g nuca macinata si 100 g unt taiat cubulete.
Amestecati energic pana la completa topire a untului.
Se ia de pe foc si se incepe imediat umplerea foilor.
Foaia de deasupra se va glazura cu glazura caramel Dr. Otker.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...