De ce sunt mexicane? Pentru că, în loc de pesmetul din pâine, pentru prăjirea pulpelor de pui, am folosit un pesmet din tortilla, asezonat cu ardei iute și coriandru. Am servit pulpele cu o salsa din boabe de porumb și roșii proaspete.
Ingrediente:
- 2 copane de pui, separate în ciocănele și pulpe superioare
- 250 ml iaurt
- o cană pesmet din tortillas de porumb
- 1/2 linguriță de boia
- 1 lingură suc de lămâie
- sare
- piper
- 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie verde
- o lingură coriandru tocat
- 1 lingură cozi de ceapă verde tocată
- 2 linguri ulei de măsline
Într-un castron se amestecă iaurtul și coaja de limetă. Se pun bucățile de pui și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie și se pune în frigider pentru 2 - 3 ore.
Cuptorul se încinge la 180 de grade C
În vasul robotului de bucătărie se amestecă pesmetul, boiaua, coriandrul, sarea și piperul. La sfârșit se adaugă cozile de ceapă verde tocate. Amestecul obținut se transferă pe o farfurie întinsă.
Se scoate puiul din marinată, se trece prin mixtura de tortilla, presând bine, ca pesmetul să adere la carne. Bucățile de pui se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei apoi tava se pune în cuptor.
Se coace puiul aproximativ 35 - 40 de minute sau până când crusta e crocantă și rumenită, întorcându-l la jumătatea timpului de gătit.
Puiul astfel gătit se serveşte cu salsa din boabe de porumb dulce, roşii şi chivas, stropite cu ulei de măsline.
Poftă bună!
Un comentariu:
Ce bine arata! Imi place mult crusta lor, cred ca le-a dat un gust tare bun.Te pup!
Trimiteți un comentariu